Trajecten

Werken met behoud van uitkering

Duur: Tussen de 3 en 6 maanden, dit kan bij WSD of daarbuiten.

We willen jou uitdagen en activeren om met werk aan de slag te gaan. Wat zijn je doelen en waar liggen je talenten en kracht? Waar wordt je blij van en wat wil je leren in werk? Tijdens dit traject werk je en behoudt je je uitkering. Geen uitkering? Ook dan is er een mogelijkheid om dit traject te volgen.

Trainingen/opleiden

Duur: Dit verschilt per training/opleiding.

Helpt bij de volgende stap in jouw ontwikkeling. Samen kijken we naar jouw leerdoelen. Er zijn verschillende trainingen, workshops en opleidingen die je kunt volgen en die helpen bij jouw volgende stap.

Coaching

Duur: Dit is maatwerk en wordt in overleg vastgesteld.

Soms heb je extra hulp nodig om goed uit de verf te komen op jouw werkplek. De jongerencoach van Kwikstart zorgt er met adviezen en hulp voor dat jij beter gaat functioneren in het werk.

De werkervaringsplaats (WEP)

Duur: Maximaal 6 maanden.

Werk en coaching komen samen in dit traject. Jij kijkt samen met de Kwikstartcoach naar je doelen en het werk. Samen gaan we werken aan deze doelen rondom werk. Zo maken we je zelfstandiger en sterker voor jouw baan.

Proefplaatsing

Duur: Maximaal 3 maanden.

Tijdens de proefplaatsing krijg jij, maar ook de werkgever, een goed beeld van jouw doelen en de begeleiding die je nodig hebt. Samen stellen we doelen voor de komende periode. Na de proefplaatsing kunnen we doorgaan in een detachering, loonkostensubsidie of beschut werk.

Beschut werk

Duur: Dit is maatwerk en wordt in overleg vastgesteld

Als jij alleen in een beschutte omgeving en onder aangepaste omstandigheden kunt werken, dan hebben we de vorm ‘beschut werken’. Samen kijken we wat het hoogst haalbare voor jou is en daar werken we naartoe.